SBB nezakonito povećao račune!

SBB je svojim potrošačima počeo da naplaćuje ,,uslugu štampanja i izdavanja računa u papirnom obliku” po ceni od 100 dinara mesečno, kako bi privoleo što veći broj potrošača da pređu na elektronsku dostavu računa koja je besplatna.

Ovakvo postupanje je izričito zabranjeno članom 12 stav 4 Zakona o zaštiti potrošača, što je potvrdila i Tržišna inspekcija donevši rešenje kojim je naloženo SBB-u da prekine sa ovakvom praksom.

Uprkos tome, kompanija SBB još uvek nije spremna da svojim potrošačima dobrovoljno vrati nezakonito naplaćene iznose, niti da njihovu naplatu obustavi za ubuduće.

Pozivamo sve oštećene potrošače da nam se jave kako bismo pokrenuli potrošački spor protiv SBB-a kojime bi potrošači povratili svoj novac i kojime bi onemogućili SBB da im ubuduće zaračunava ovaj trošak.

Potrošački sporovi su oslobođeni obaveze plaćanja sudskih taksi, a Udruženje za zaštitu prava građana Proces je spremno da svojim članovima pokrije i troškove  advokata i sudskih veštaka koji bi se angažovali u ovim postupcima čime bi članovi mogli potpuno besplatno da ostvare svoja prava. 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *