EPS NEOSNOVANO NAPLAĆUJE TROŠAK GARANTOVANOG SNABDEVAČA

EPS u okviru računa za utrošenu električnu energiju naplaćuje i cenu za troškove garantovanog snabdevača, kao stalni (fiksni) trošak koji kupac električne energije plaća i kada električnu energiju ne troši. Međutim, računi za utrošenu električnu energiju ne sadrže jasne i precizne informacije koju uslugu potrošač plaća kroz troškove garantovanog snabdevača.

Shodno odredbi člana 8, stav 1 i 2 Zakona o zaštiti potrošača, trgovac koji izvrši uslugu trajnog snabdevanja električnom energijom, dužan je da pored cene potrošene električne energije istakne i cene koje se ne računaju prema potrošnoj mernoj jedinici. Kako se trošak garantovanog potrošača ne računa prema potrošnoj mernoj jedinici, već predstavlja fiksni trošak, EPS je u smislu Zakona o zaštiti potrošača bio dužan da jasno istakne njegovu cenu kao i da jasno navede koja usluga je naplaćena navedenim troškovima.

 Tužbu radi sticanja bez osnova mogu podneti sva fizička lica koja plaćaju račune za električnu energiju i to od septembra 2014. do dana utuženja.

ZA SVE INFORMACIJE OKO POKRETANJA POSTUPKA POZOVITE NAS NA 063451760 I 063451400.

UDRUŽENJE PROCES

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *